Doorgaan naar hoofdcontent

Zo overleeft uw voetbalveld komend voetbalseizoen

Novatec Premium

Aan het einde van de zomer komt het erop aan om uw grasmat zo goed mogelijk klaar te maken voor de winter. We raden tijdens de maanden september en oktober een meststof aan die veel kalium (K) bevat.

Kalium regelt namelijk de waterhuishouding in het plantenweefsel. Het zorgt er voor dat een plantencel het opgenomen water kan vasthouden.

Bij kaliumgebrek raken de plantencellen beschadigd door vochttekort of door een vochtophoping. Wanneer teveel cellen beschadigd raken, krijgt uw gras een bruine rand.

Foto: Vlaamse Land Maatschappij: Kaliumgebrek zorgt voor gele randen
Kaliumgebrek treedt op tijdens de winter omdat deze stof uit de bodem spoelt bij overvloedige regen. Een zware bodem heeft hier minder last van omdat het klei-humuscomplex de stof vasthoudt.

Novatec Premium is een complex samengestelde NPK-meststof die rekening houdt met het milieu. Dankzij een technologische bewerking spoelt het stikstof minder uit en worden de verliezen beperkt.

Novatec Premium herken je aan de typische paarse kleur. Die wordt veroorzaakt door de ammoniumstabilisator. Deze stof vertraagt de omzetting van ammonium naar nitraat in de bodem.

Novatec Premium bestaat voor 20% uit Kalium. Een pakket van 225 kilogram Novatec Premium bevat 60 kilogram Kalium en heeft een werkingsduur van 6 tot 8 weken.

Klik hier voor meer informatie over Novatec Premium.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo zet je de lijnen uit van je voetbalveld

Voetbal speel je op een rechthoekig veld dat afgebakend is met lijnen. Deze lijnen zijn onderdeel van de gebieden die ze afbakenen. De twee lange afbakeningslijnen noemen we de zijlijnen. De korte afbakeningslijnen noemen we de doellijnen.

De middenlijn verdeelt het speelveld in twee helften. De middenlijn verbindt het midden van de twee zijlijnen met elkaar. In het midden van de middenlijn ligt de middencirkel. Rond deze cirkel wordt een cirkel getrokken met een straal van 9,15 m. Dit is de middencirkel.

Hulplijnen zorgen ervoor dat verdedigers de juiste afstand respecteren wanneer de tegenstander een hoekschop neemt. Deze lijnen mogen buiten het speelveld worden aangebracht op 9,15 m van de kwartcirkel. Hulplijnen staan loodrecht op de doel- of op de zijllijn.

Afmetingen De zijlijn is langer dan de doellijn. Ze meet minimaal 90 m en maximaal 120 m. De doellijn meet minimaal 45 m en maximaal 90 m. Alle lijnen moeten even breed zijn en dit met een maximum van 12 cm.

Voor internationa…

Hoe krijg ik mijn voetbalveld speelklaar?

Net nadat de winter voetbalvelden in modderpoelen veranderde, geeft Expoline - voetbalmateriaal.com graag enkele tips om grasmatten weer speelklaar te krijgen. 

Gras groeit niet sneller door aan de sprietjes te trekken

Na de winter volgt voor voetbalvelden een periode van herstel. Maak van deze periode gebruik om het veld terug in topconditie te brengen. Lees hier zes tips om zelf graszoden aan te leggen.