Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe krijg ik mijn voetbalveld speelklaar?

Net nadat de winter voetbalvelden in modderpoelen veranderde, geeft Expoline - voetbalmateriaal.com graag enkele tips om grasmatten weer speelklaar te krijgen. 

voetbalveld van Gennep
Het voetbalveld van Gennep (Foto: 2011: Waterschap Peel en Maasvallei)
Het gras ontwaakt uit haar winterslaap en het begint langzaam te groeien. Tegelijkertijd koloniseert het onkruid maar al te graag de kale plekken in de grasmat.

Schoonmaken 

Verwijder dood organisch materiaal van de grasmat. Rottende bladeren, takken en andere sporen van de herfst horen niet thuis op een voetbalveld. Ze remmen de groei van het onderliggende gras.

Je kan deze klus klaren met een rijf, met een bladblazer of machinaal door het materiaal op te vangen in de box van je grasmaaier.

Verticuteren

Breek de bodemstructuur open door kleine gaatjes te prikken in de grasmat. In de zone voor het doel zie je op veel voetbalvelden geen gras meer staan. De bodem is hier aangestampt. 
vv Sleeuwijk verticuteert
VV Sleeuwijk (NL) heeft net geverticuteerd

Verticuteren bevordert de drainage en het geeft lucht aan de bodem.

Zaaien

Koop nieuwe graszaden aan. Deze kiemen sneller dan oude zaden. Zoek de gepaste grassoort voor jouw grasmat en zaai dun gezaaide plekken opnieuw in.

Bemesting

Investeer in de juiste mestkorrels. Tijdens de maand maart zoek je best meststoffen met een laag stikstofgehalte. Het fosforgehalte mag dan weer hoger zijn. De regen heeft voedingsstoffen in de bodem weggewassen dus het kan geen kwaad om deze weer aan te vullen.

De juiste bemesting helpt het zaaigoed sneller te ontkiemen.

Topdressing

Regenwormen duwen voortdurend kleine hoeveelheden zand naar boven. Een sleepmat trekt het veld weer mooi gelijk. Zo vermijd je kwetsuren bij spelers, maar zo geef je je veld tegelijk een verzorgde uitstraling.


Je zal maar terreinverzorger zijn tijdens de maand maart. Expoline - voetbalmateriaal.com wenst iedereen een groene grasmat en veel succes toe.

Like de pagina en blijf op de hoogte
Voor vragen en / of opmerkingen kan je steeds mailen naar info@voetbalmateriaal.com. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via:





En surf zeker naar onze nieuwe website www.voetbalmateriaal.com.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo zet je de lijnen uit van je voetbalveld

Voetbal speel je op een rechthoekig veld dat afgebakend is met lijnen. Deze lijnen zijn onderdeel van de gebieden die ze afbakenen. De twee lange afbakeningslijnen noemen we de zijlijnen. De korte afbakeningslijnen noemen we de doellijnen. De middenlijn verdeelt het speelveld in twee helften. De middenlijn verbindt het midden van de twee zijlijnen met elkaar. In het midden van de middenlijn ligt de middencirkel. Rond deze cirkel wordt een cirkel getrokken met een straal van 9,15 m. Dit is de middencirkel. Hulplijnen zorgen ervoor dat verdedigers de juiste afstand respecteren wanneer de tegenstander een hoekschop neemt. Deze lijnen mogen buiten het speelveld worden aangebracht op 9,15 m van de kwartcirkel. Hulplijnen staan loodrecht op de doel- of op de zijllijn. Afmetingen De zijlijn is langer dan de doellijn. Ze meet minimaal 90 m en maximaal 120 m. De doellijn meet minimaal 45 m en maximaal 90 m. Alle lijnen moeten even breed zijn en dit met een maximum van 12 cm. Voor i

Voetbaldoelen essentieel bij een wedstrijd

“ Je moet schieten, anders kan je niet scoren. ” En daarvoor heb je doelen nodig. Een voetbaldoel is even belangrijk als het spel zelf. Daarom is het van cruciaal belang om de nodige aandacht te schenken aan de voetbaldoelen, zowel de trainingsdoelen als de wedstrijddoelen. Elke voetbalvereniging heeft op zijn minst twee vaste doelen op zijn veld staan. In principe zou dat moeten volstaan. Maar tegenwoordig wordt er meer en meer gebruikt gemaakt van losse doelen. Voetbaldoelen heb je in verschillende lengtes en breedtes. De afmetingen van de doelen zijn leeftijdsgebonden. Elke leeftijdscategorie gebruikt in het voetbal zijn vastgestelde afmetingen of formaten. De spelregels van de wedstrijden veranderen ook per categorie. Daarenboven is er een verschil in spelregels tussen de KNVB (NL) en de RBFA (BE). Hieronder worden de spelregels per (leeftijd)categorie voorgesteld, met onder meer vermelding van de speeltijd, de afmetingen van het veld en de doelen alsook de