Doorgaan naar hoofdcontent

Expo-Line draagt al 20 jaar bij aan de wereld van morgen met ‘the war on plastic’


Expo-Line draagt al 20 jaar bij aan de wereld van morgen met ‘the war on plastic’

Afbeeldingsresultaat voor plastic recycleren

Glas, papier, plastic,.. Iedereen weet wat recycleren inhoudt: “het opnieuw gebruiken van materialen om vervuiling en kosten te besparen.” Anno 2019 wordt er steeds minder plastic geproduceerd, gebruikt en in afvalovens verbrand.

Door minder plastic te gebruiken, neemt zowel de vraag als het verbruik af. Hierdoor kan de recyclage nauwgezetter uitgevoerd worden. Zo weinig mogelijk onnodig plastic gebruiken en de rest recycleren  is het recept om verandering teweeg te brengen!

“Bedrijven en consumenten hebben wel degelijk hun invloed op de toekomst!”

Fionn Ferreira, een Ierse tiener won afgelopen zomer ‘the Google Science Fair 2019’ met zijn project dat zich richt tot het onttrekken van microplastic uit water door middel van Ferrofluïdum. Meer info over dit project vind je hier.

Dergelijke projecten zijn een grote hulp voor het milieu en helpen de wereld van morgen. Ook instanties als 4Ocean, The Plastic Bank en Clean Oceans dragen bij tot het opruimen, verzamelen en uiteindelijk recyclen van plastic.

Door het probleem van bij aanvang te voorkomen, probeert Expo-Line dergelijke instanties te helpen. Al 20 jaar lang stelt Expo-Line gratis tankunits ter beschikking. Geen plastic verpakking maar ecologisch verantwoorde verf in bulk.

Afbeeldingsresultaat voor plastic recycleren

“Expo-Line draagt al vanaf het begin af bij tot een milieuvriendelijke aanpak”

Expo-Line voorziet ook kannen van 20 liter met statiegeld voor clubs of verengingen zonder tank. Dankzij het statiegeld belanden de kannen niet op de afvalberg maar komen ze terug, worden ze gespoeld en hergebruikt. De markt van de belijningsverf in België, Nederland en Frankrijk is samen goed voor 240.000 kg aan plastic afval. Expo-Line helpt deze afvalberg mee te reduceren.

Expo-Line is de enige leverancier op de markt van belijningsverf die op deze manier werkt. Ook de klanten delen deze visie en doet er samen met Expo-Line alles aan om de ecologische voetafdruk te beperken! Meer info vindt u hier.

“Expo-Line is de enige leverancier op de markt van belijningsverf die op deze manier werkt.”

Het hele Team van Expo-Line draagt met trots de milieuvriendelijke aanpak hoog in het vaandel.
Plastic vervuiling? Daar doet Expo-Line niet aan mee!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo zet je de lijnen uit van je voetbalveld

Voetbal speel je op een rechthoekig veld dat afgebakend is met lijnen. Deze lijnen zijn onderdeel van de gebieden die ze afbakenen. De twee lange afbakeningslijnen noemen we de zijlijnen. De korte afbakeningslijnen noemen we de doellijnen.

De middenlijn verdeelt het speelveld in twee helften. De middenlijn verbindt het midden van de twee zijlijnen met elkaar. In het midden van de middenlijn ligt de middencirkel. Rond deze cirkel wordt een cirkel getrokken met een straal van 9,15 m. Dit is de middencirkel.

Hulplijnen zorgen ervoor dat verdedigers de juiste afstand respecteren wanneer de tegenstander een hoekschop neemt. Deze lijnen mogen buiten het speelveld worden aangebracht op 9,15 m van de kwartcirkel. Hulplijnen staan loodrecht op de doel- of op de zijllijn.

Afmetingen De zijlijn is langer dan de doellijn. Ze meet minimaal 90 m en maximaal 120 m. De doellijn meet minimaal 45 m en maximaal 90 m. Alle lijnen moeten even breed zijn en dit met een maximum van 12 cm.

Voor internationa…

Hoe krijg ik mijn voetbalveld speelklaar?

Net nadat de winter voetbalvelden in modderpoelen veranderde, geeft Expoline - voetbalmateriaal.com graag enkele tips om grasmatten weer speelklaar te krijgen. 

Gras groeit niet sneller door aan de sprietjes te trekken

Na de winter volgt voor voetbalvelden een periode van herstel. Maak van deze periode gebruik om het veld terug in topconditie te brengen. Lees hier zes tips om zelf graszoden aan te leggen.