Doorgaan naar hoofdcontent

Daarom is het gras altijd groener aan de overkant

https://www.voetbalmateriaal.com/nl/promo

Wie het juiste graszaad gebruikt, voetbalt daarna op een mooi groen grasveld met stevige zoden. Engels raaigras kent een snelle vestiging terwijl veldbeemd versterkend werkt. Dat maakt deze combinatie onmisbaar voor sportvelden.

Iedere grassoort bezit eigenschappen die meer of minder geschikt zijn voor een carrière op het voetbalveld. Sportvelden vragen een grasmat met stevige zoden en een diepe groene kleur.

Eigenlijk spelen vijf factoren een belangrijke rol bij de keuze voor een specifieke grassoort. Dat zijn de bespelingstolerantie, de zodedichtheid, de standvastigheid, het herstellingsvermogen en de droogtetolerantie.

De bespelingstolerantie bepaalt de gemiddelde bezetting van het gras onder invloed van bespeling. Hoe hoger de tolerantiefactor, hoe meer gras er voorkomt bij bespeling.

De zodedichtheid drukt de bezetting van het gras uit onder gunstige groeiomstandigheden.

De standvastigheid van een grassoort toont aan hoe een grassoort zijn zodedichtheid weet te behouden. Hoe standvastiger een grassoort, hoe minder andere soorten op de grasmat zullen voorkomen.

Het herstellingsvermogen drukt de mate van het herstel van de zodedichtheid uit. Hoe groter het herstellingsvermogen, hoe sneller de grasmat herstelt van bespeling.

De droogtetolerantie drukt uit hoe een grassoort reageert tijdens en na een droogteperiode.

Engels raaigras

Op sportvelden vind je vaak Engels raaigras terug. Deze grassoort kent een snelle opkomst en is goed bestand tegen betreding. Het gras groeit snel en dicht bij elkaar. Zo krijg je op korte tijd een dichte zode. Dat maakt deze soort uitermate geschikt voor sportvelden.

Ze is niet goed bestand tegen een te vochtige omgeving. Daarnaast is Engels raaigras gevoelig aan vorstschade en aan de schimmelziekte voetrot. Om deze soort in topvorm te houden, dien je regelmatig met stikstof te bemesten. Zo behoudt het gras haar diepgroene kleur.

Veldbeemd

Engels raaigras en veldbeemd versterken elkaar tot een stevige, diepgroene grasmat.

Engels raaigras heeft een zwakte en dat is haar verticale wortelstructuur. Engels raaigras trek je zonder veel moeite uit de grond en heeft daarom versterking nodig.

Veldbeemd vormt ondergrondse uitlopers. Dat wil zeggen dat de wortelstructuur horizontaal uitbreidt. Dat zorgt voor een stevige grassoort die tegen een stootje kan.

Veldbeemd is dus zeer standvastig. Daarnaast is deze soort droogtetolderant. Deze twee eigenschappen verklaren de populariteit van veldbeemd bij terreinverzorgers.

Grasmengsels

In de praktijk worden graszaden meestal als mengsel verkocht. Hierbij gaat de fabrikant zelf een selectie maken van graszaden.

Expoline - voetbalmateriaal.com biedt sinds kort zelf graszaden aan voor sportvelden.

  1. Graszaad Belsport 7: voor de aanleg van nieuwe velden of stadions 
  2. Graszaad Recover 3: voor het doorzaaien van velden of stadions
  3. Graszaad Stadion: ijzersterk mengsel voor inzaaien van voetbalvelden
  4. Graszaad Tetrasport: in- en doorzaaimengsel voor alle weersomstandigheden
  5. Graszaad Victoria: mengsel voor snelle doorzaai van voetbalvelden

Vragen?

Blijf niet met je vragen zitten. Bel ons gerust op +32 (0)13 77 62 00 of mail ons op info@voetbalmateriaal.com.

Klik hier om naar de promotie te gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo zet je de lijnen uit van je voetbalveld

Voetbal speel je op een rechthoekig veld dat afgebakend is met lijnen. Deze lijnen zijn onderdeel van de gebieden die ze afbakenen. De twee lange afbakeningslijnen noemen we de zijlijnen. De korte afbakeningslijnen noemen we de doellijnen. De middenlijn verdeelt het speelveld in twee helften. De middenlijn verbindt het midden van de twee zijlijnen met elkaar. In het midden van de middenlijn ligt de middencirkel. Rond deze cirkel wordt een cirkel getrokken met een straal van 9,15 m. Dit is de middencirkel. Hulplijnen zorgen ervoor dat verdedigers de juiste afstand respecteren wanneer de tegenstander een hoekschop neemt. Deze lijnen mogen buiten het speelveld worden aangebracht op 9,15 m van de kwartcirkel. Hulplijnen staan loodrecht op de doel- of op de zijllijn. Afmetingen De zijlijn is langer dan de doellijn. Ze meet minimaal 90 m en maximaal 120 m. De doellijn meet minimaal 45 m en maximaal 90 m. Alle lijnen moeten even breed zijn en dit met een maximum van 12 cm. Voor i

Voetbaldoelen essentieel bij een wedstrijd

“ Je moet schieten, anders kan je niet scoren. ” En daarvoor heb je doelen nodig. Een voetbaldoel is even belangrijk als het spel zelf. Daarom is het van cruciaal belang om de nodige aandacht te schenken aan de voetbaldoelen, zowel de trainingsdoelen als de wedstrijddoelen. Elke voetbalvereniging heeft op zijn minst twee vaste doelen op zijn veld staan. In principe zou dat moeten volstaan. Maar tegenwoordig wordt er meer en meer gebruikt gemaakt van losse doelen. Voetbaldoelen heb je in verschillende lengtes en breedtes. De afmetingen van de doelen zijn leeftijdsgebonden. Elke leeftijdscategorie gebruikt in het voetbal zijn vastgestelde afmetingen of formaten. De spelregels van de wedstrijden veranderen ook per categorie. Daarenboven is er een verschil in spelregels tussen de KNVB (NL) en de RBFA (BE). Hieronder worden de spelregels per (leeftijd)categorie voorgesteld, met onder meer vermelding van de speeltijd, de afmetingen van het veld en de doelen alsook de

Hoe krijg ik mijn voetbalveld speelklaar?

Net nadat de winter voetbalvelden in modderpoelen veranderde, geeft Expoline - voetbalmateriaal.com graag enkele tips om grasmatten weer speelklaar te krijgen.