Doorgaan naar hoofdcontent

Balvangnetten: hoe begin je eraan?

Bij het plaatsen van balvangnetten komt heel wat kijken. Lees hieronder waarmee je best rekening houdt bij de aankoop en bij de plaatsing van balvangnetten.

Geknoopt of knooploos?

Geknoopt balvangnet
Knooploos balvangnet




















Ga je voor een geknoopt of voor een knooploos balvangnet? Die vraag moet je beantwoorden. Geknoopte balvangnetten worden meestal binnen gebruikt. Ze zijn iets goedkoper omdat ze minder goed bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden.

Knooploze balvangnetten zijn steviger. Buiten worden balvangnetten blootgesteld aan regen en wind. Dit verklaart meteen waarom we voor buiten een knooploos balvangnet aanraden.

Maaswijdte?

Voor voetbal voltstaat een maaswijdte van 130 mm. Je hebt wel voetbalverenigingen die kiezen voor een kleinere en daardoor duurdere maaswijdte. Dit is een persoonlijke keuze. 
Hoe kleiner de maaswijdte, hoe zwaarder je balvangnet wordt.

Kleur?

De kleur hangt af van persoonlijke smaak. Wij bieden onze balvangnetten zowel in het groen als in het zwart aan. Voetbalverenigingen kiezen de kleur die het beste bij hen past.

Bevestigingsmethode?

Balvangnetten worden meestal tussen twee cornervlaggen achter de voetbaldoelen gehangen. Om de vijf meter wordt een verticale paal geplaatst. De precieze afstand tussen de twee palen hangt af van de hoogte van het balvangnet.

Die palen worden vervolgens met staaldraad verbonden. Aan die staaldraad komt later het balvangnet te hangen. Je kan dus kiezen om alleen vanboven staaldraad te hangen. Wie geen opwaaiend balvangnet wil, maakt best ook de onderkant vast.

Er bestaan drie mogelijkheden om je balvangnet te bevestigen aan de staaldraad. In volgorde van prijs is dat: 
Ophangringen bevestigen het balvangnet aan de staaldraad
  1. Kabelspandbandjes
  2. Polypropyleenkoord
  3. Bevestigingsringen

Oppervlakte berekenen?

Om de oppervlakte te berekenen meet je de gewenste lengte van het balvangnet.

Vermenigvuldig dit met de gewenste hoogte. Het product van deze vermenigvuldiging is de gewenste oppervlakte.

TIP: 
Splits je balvangnet op in verschillende delen. Bij een eventuele herstelling vermijd je zo dat het hele balvangnet moet worden gerepareerd.

Daarnaast weegt een net van 150 m² met een maaswijdte van 130 mm gemakkelijk 11 kilogram. Zwaardere balvangnetten zijn niet zo gemakkelijk om op te hangen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo zet je de lijnen uit van je voetbalveld

Voetbal speel je op een rechthoekig veld dat afgebakend is met lijnen. Deze lijnen zijn onderdeel van de gebieden die ze afbakenen. De twee lange afbakeningslijnen noemen we de zijlijnen. De korte afbakeningslijnen noemen we de doellijnen. De middenlijn verdeelt het speelveld in twee helften. De middenlijn verbindt het midden van de twee zijlijnen met elkaar. In het midden van de middenlijn ligt de middencirkel. Rond deze cirkel wordt een cirkel getrokken met een straal van 9,15 m. Dit is de middencirkel. Hulplijnen zorgen ervoor dat verdedigers de juiste afstand respecteren wanneer de tegenstander een hoekschop neemt. Deze lijnen mogen buiten het speelveld worden aangebracht op 9,15 m van de kwartcirkel. Hulplijnen staan loodrecht op de doel- of op de zijllijn. Afmetingen De zijlijn is langer dan de doellijn. Ze meet minimaal 90 m en maximaal 120 m. De doellijn meet minimaal 45 m en maximaal 90 m. Alle lijnen moeten even breed zijn en dit met een maximum van 12 cm. Voor i

Voetbaldoelen essentieel bij een wedstrijd

“ Je moet schieten, anders kan je niet scoren. ” En daarvoor heb je doelen nodig. Een voetbaldoel is even belangrijk als het spel zelf. Daarom is het van cruciaal belang om de nodige aandacht te schenken aan de voetbaldoelen, zowel de trainingsdoelen als de wedstrijddoelen. Elke voetbalvereniging heeft op zijn minst twee vaste doelen op zijn veld staan. In principe zou dat moeten volstaan. Maar tegenwoordig wordt er meer en meer gebruikt gemaakt van losse doelen. Voetbaldoelen heb je in verschillende lengtes en breedtes. De afmetingen van de doelen zijn leeftijdsgebonden. Elke leeftijdscategorie gebruikt in het voetbal zijn vastgestelde afmetingen of formaten. De spelregels van de wedstrijden veranderen ook per categorie. Daarenboven is er een verschil in spelregels tussen de KNVB (NL) en de RBFA (BE). Hieronder worden de spelregels per (leeftijd)categorie voorgesteld, met onder meer vermelding van de speeltijd, de afmetingen van het veld en de doelen alsook de

Hoe krijg ik mijn voetbalveld speelklaar?

Net nadat de winter voetbalvelden in modderpoelen veranderde, geeft Expoline - voetbalmateriaal.com graag enkele tips om grasmatten weer speelklaar te krijgen.