Doorgaan naar hoofdcontent

Zo krijg je je voetbalveld door de winter

Sneeuw en vrieskou maken voetballen moeilijk. Terreinverzorgers hebben hun handen vol. Maar hoe krijg je je veld nu het best door de koude winterdagen?


http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/bldja_20130116_001?pid=2209818#
Vrijwilligers maken veld sneeuwvrij bij KV Oostende (Foto: Dominique Jauquet)
Voetbalverenigingen die niet beschikken over veldverwarming moeten alternatieve manier zoeken om hun veld sneeuwvrij te maken. Kruiwagens, enkele flinke scheppen en een groot aantal vrijwilligers kunnen volstaan om een belangrijke voetbalwedstrijd te redden.

 Op de foto zie je hoe vele handen licht werk maken. Tijdens de winter van 2013 slaagde een groep trouwe supporters erin om de wedstrijd tegen Cercle Brugge te redden van afgelasting.

December

De maand december kondigt de winter aan. Tijdens deze maand hoef je niets specifiek te doen. Probeer niet over het gras te lopen. Zeker niet als het gevroren heeft.

Als het nog niet vriest, kan je van deze maand gebruik maken om graszoden te leggen.

Video: graszoden aanleggen in vijf stappen



Januari

Tijdens de maand januari laat je je voetbalveld met rust. Ga er dus ook niet over rijden met de grasmaaier als je dit kan vermijden. Het gewicht drukt op de bodemstructuur. Daardoor raken voedingsstoffen moeilijker bij de wortel.

Zeker een aangevroren of een nat voetbalveld laat je beter rusten.

Februari

Ook tijdens de maand februari verkeert het voetbalveld nog in een winterslaap. Je kan nu wel de voorbereidingen treffen om zonder probleem aan de lente te beginnen.

Ga bijvoorbeeld na welke voedingsstoffen je grasveld nodig heeft. Op die manier kan je de juiste bemesting bepalen.

Veel succes.

Meer informatie

info@voetbalmateriaal.com
+32 (0) 13 77 62 00
Graszodenkalender

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo zet je de lijnen uit van je voetbalveld

Voetbal speel je op een rechthoekig veld dat afgebakend is met lijnen. Deze lijnen zijn onderdeel van de gebieden die ze afbakenen. De twee lange afbakeningslijnen noemen we de zijlijnen. De korte afbakeningslijnen noemen we de doellijnen. De middenlijn verdeelt het speelveld in twee helften. De middenlijn verbindt het midden van de twee zijlijnen met elkaar. In het midden van de middenlijn ligt de middencirkel. Rond deze cirkel wordt een cirkel getrokken met een straal van 9,15 m. Dit is de middencirkel. Hulplijnen zorgen ervoor dat verdedigers de juiste afstand respecteren wanneer de tegenstander een hoekschop neemt. Deze lijnen mogen buiten het speelveld worden aangebracht op 9,15 m van de kwartcirkel. Hulplijnen staan loodrecht op de doel- of op de zijllijn. Afmetingen De zijlijn is langer dan de doellijn. Ze meet minimaal 90 m en maximaal 120 m. De doellijn meet minimaal 45 m en maximaal 90 m. Alle lijnen moeten even breed zijn en dit met een maximum van 12 cm. Voor i

Voetbaldoelen essentieel bij een wedstrijd

“ Je moet schieten, anders kan je niet scoren. ” En daarvoor heb je doelen nodig. Een voetbaldoel is even belangrijk als het spel zelf. Daarom is het van cruciaal belang om de nodige aandacht te schenken aan de voetbaldoelen, zowel de trainingsdoelen als de wedstrijddoelen. Elke voetbalvereniging heeft op zijn minst twee vaste doelen op zijn veld staan. In principe zou dat moeten volstaan. Maar tegenwoordig wordt er meer en meer gebruikt gemaakt van losse doelen. Voetbaldoelen heb je in verschillende lengtes en breedtes. De afmetingen van de doelen zijn leeftijdsgebonden. Elke leeftijdscategorie gebruikt in het voetbal zijn vastgestelde afmetingen of formaten. De spelregels van de wedstrijden veranderen ook per categorie. Daarenboven is er een verschil in spelregels tussen de KNVB (NL) en de RBFA (BE). Hieronder worden de spelregels per (leeftijd)categorie voorgesteld, met onder meer vermelding van de speeltijd, de afmetingen van het veld en de doelen alsook de

Hoe krijg ik mijn voetbalveld speelklaar?

Net nadat de winter voetbalvelden in modderpoelen veranderde, geeft Expoline - voetbalmateriaal.com graag enkele tips om grasmatten weer speelklaar te krijgen.