Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw-Zeelands bedrijf vernieuwt stadionstoeltjes

Tribunezitjes bepalen de uitstraling van een voetbalclub. Ze kosten een fortuin maar ze verouderen snel onder invloed van weer en wind. Een goed onderhoud kan dit tegengaan.

Het Nieuw-Zeelands bedrijf Seat Renew zorgt ervoor dat kunststof tribunezitjes er terug als nieuw uitzien en dat ze een langere levensduur krijgen.


De afwisselende blootstelling aan regen en zon veroorzaakt de oxidatie van tribunezitjes. Het plastic verbleekt en het ontwikkelt een soort witte krijtlaag die blijft hangen aan je broek.

Een voetbalclub die investeert in nieuwe tribunezitjes ziet dit verschijnsel optreden na drie tot vijf jaar. Na vijf tot zeven jaar verdwijnt de originele kleur. De stoeltjes passen dan niet langer bij de uitstraling die een voetbalclub aan haar stadion wil geven.

Vandaag plaatsen veel voetbalclubs nieuwe zitjes voor veel geld. In plaats van in te zetten op onderhoud, worden verouderde zitjes vervangen wanneer er terug budget voor vrijkomt. Een gebroken stoeltje dat vervangen wordt, staat daardoor als een vreemde eend in de bijt te blinken tussen verouderde soortgenoten.

Het proces


Het onderhoudsteam van Seat Renew nam al stadions onder handen in Australiƫ, in Abu Dhabi en in Nieuw-Zeeland. Het bedrijf ontwikkelde een proces dat bestaat uit drie stappen zonder dat het stoeltje verplaatst moet worden.

Na een grondige, diepe reiniging volgt de restauratie. Een product dat reageert met de vervuilende elementen op het plastic, neemt de oxidatiesporen weg. De kleur keert terug. 

Om ervoor te zorgen dat de kleur daarna intact blijft, krijgt het zitje in de derde fase nog een beschermende laag opgesmeerd. Die werkt vochtwerend en zorgt er bijvoorbeeld voor dat gemorste drank niet kan inwerken op het plastic.

Duurzaam


Expoline-voetbalmateriaal.com gelooft in deze aanpak. Een volledig onderhoud van een voetbalstadion is tot veertig procent goedkoper dan een vernieuwing. Daar komt bij dat de verouderde zitjes een nieuw leven krijgen terwijl ze anders op de afvalberg zouden belanden. 

Hebt u interesse of wenst u meer informatie? Contacteer ons gerust via info@voetbalmateriaal.com of via +32 (0)13 77 62 00.

Volg ons ook via Facebook, Twitter, Linkedin en Google+ om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen die het vrijwilligerswerk in de voetbalsector vereenvoudigen.
Onze website: www.voetbalmateriaal.com


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo zet je de lijnen uit van je voetbalveld

Voetbal speel je op een rechthoekig veld dat afgebakend is met lijnen. Deze lijnen zijn onderdeel van de gebieden die ze afbakenen. De twee lange afbakeningslijnen noemen we de zijlijnen. De korte afbakeningslijnen noemen we de doellijnen. De middenlijn verdeelt het speelveld in twee helften. De middenlijn verbindt het midden van de twee zijlijnen met elkaar. In het midden van de middenlijn ligt de middencirkel. Rond deze cirkel wordt een cirkel getrokken met een straal van 9,15 m. Dit is de middencirkel. Hulplijnen zorgen ervoor dat verdedigers de juiste afstand respecteren wanneer de tegenstander een hoekschop neemt. Deze lijnen mogen buiten het speelveld worden aangebracht op 9,15 m van de kwartcirkel. Hulplijnen staan loodrecht op de doel- of op de zijllijn. Afmetingen De zijlijn is langer dan de doellijn. Ze meet minimaal 90 m en maximaal 120 m. De doellijn meet minimaal 45 m en maximaal 90 m. Alle lijnen moeten even breed zijn en dit met een maximum van 12 cm. Voor i

Voetbaldoelen essentieel bij een wedstrijd

“ Je moet schieten, anders kan je niet scoren. ” En daarvoor heb je doelen nodig. Een voetbaldoel is even belangrijk als het spel zelf. Daarom is het van cruciaal belang om de nodige aandacht te schenken aan de voetbaldoelen, zowel de trainingsdoelen als de wedstrijddoelen. Elke voetbalvereniging heeft op zijn minst twee vaste doelen op zijn veld staan. In principe zou dat moeten volstaan. Maar tegenwoordig wordt er meer en meer gebruikt gemaakt van losse doelen. Voetbaldoelen heb je in verschillende lengtes en breedtes. De afmetingen van de doelen zijn leeftijdsgebonden. Elke leeftijdscategorie gebruikt in het voetbal zijn vastgestelde afmetingen of formaten. De spelregels van de wedstrijden veranderen ook per categorie. Daarenboven is er een verschil in spelregels tussen de KNVB (NL) en de RBFA (BE). Hieronder worden de spelregels per (leeftijd)categorie voorgesteld, met onder meer vermelding van de speeltijd, de afmetingen van het veld en de doelen alsook de

Hoe krijg ik mijn voetbalveld speelklaar?

Net nadat de winter voetbalvelden in modderpoelen veranderde, geeft Expoline - voetbalmateriaal.com graag enkele tips om grasmatten weer speelklaar te krijgen.